Produktutbildningar

Accademia Di Luca erbjuder utbildningar och provningar inom de flesta av produktkategorierna inom medelhavsköket.
Här kan du läsa om några exempel på vad vi har att erbjuda. Självfallet skräddarsyr vi gärna utbildningar eller utbildningspaket efter just dina behov.

Olivoljeskola
•    Ursprung
•    Fakta om olivträdet och oliven
•    Hur ser olivåret ut?
•    Skördemetoder
•    Tillverkning
•    Hur tiden på säsongen för skörd och pressning påverkar olivoljans kvalitet
•    Hantering och förvaring
•    Användning
•    Jämförande provning av fyra olika olivoljor.
Tid: 40 minuter (för grupper om 8-30 personer)
Pris : 3900 kr + 100 kr/pers exkl moms*

Vinägerskola
•    Ursprung
•    Skillnaden på vanlig vinäger och balsamvinäger
•    Industrimetoden eller naturmetoden
•    Tillverkning
•    Vad är egentligen en äkta balsamvinäger?
•    Användning
•    Provning av fyra olika balsamvinäger och/eller treo lika vanliga vinägrar
Tid 40 minuter
Pris : 3900 kr + 100 kr/pers exkl moms*

Parmesanostskola
•    Ursprung
•    Historia
•    Skillnaden mellan Gran Padano och den äkta parmesanosten Parmigiano Reggiano
•    Tillverkning
•    Hur påverkar lagringen ostens smak och konsistens?
•    Provsmakning av tre Grana Padano och tre Parmigiano Reggiano med olika lagrinstider
Tid 40 minuter
Pris : 3900 kr + 100 kr/pers exkl moms*

Charkskola
Anpassad antingen för det skivade sortimentet eller för helvaror till delikatessdisken.
•    Ursprung
•    Historia
•    Genomgång av de olika italienska skinkorna
•    Fördjupning Prosciutto Di Parma. Hur skiljer den sig från vanlig Prosciutto Crudo?
•    Provsmakning av butikens sortiment av Di Luca-charkuterier
Tid 60 minuter
Pris : 3900 kr + 100 kr/pers exkl moms*

* Om ni är en butik och kund till Di Luca & Di Luca är utbildningarna avgiftsfria.